Devonshire Residence

This newly constructed Bermudian residence is located at the highest point on the property for ocean views.  A spacious covered porch, with traditional Spanish cedar sun screens, is located at the front of the building.  The entry to the residence is highlighted by two large side lights and a 2 story high transom to allow a significant amount of natural light into the building.

An open first floor plan creates one large room containing the kitchen, prep area, dining room and living room.  An island separates the kitchen from the dining area, while a suspended fireplace separates the dining from the living room.  Sliding glass doors that retract into wall pockets and a continuation of the wood flooring from the great room to the rear covered porch blurs the lines between the interior and the exterior.  A pool with a spill over infinity edge sits centered and adjacent to the rear covered porch.  On the second floor, large windows and sliding glass doors adjacent to french balconies increase natural lighting in bedrooms.  Bathrooms on the upper floor are characterized by sliding barn doors, custom millwork, heated towel bars and decorative tiles.

Sustainable features of this building include the use of solar panels and an oversized rainwater collection tank.

2018-04-24T10:24:40+00:00 INTERIORS, RESIDENTIAL|0 Comments